Fazekas Norbertné Kati

Kollégánk kapta a Koós-Zimonyi Év Nővére Díjat

Az MGYGYT Nyári Ülésén átadásra került a Koós-Zimonyi Év Nővére Díj.

Abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy a szombathelyi gyermekhematológiai részleg és az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány egyik legmeghatározóbb egyénisége, Fazekas Norbertné - Kati lett az idei év egyik díjazottja. Az ország 8 központjából összesen 3 nővér részesült elismerésben (Pécs, Szeged, Szombathely 1-1 fantasztikus ápolója).


Méltatás:
Fazekas Norbertné – Kati, 1968-ban született, majd nevelkedett Vas megyében, Gencsapátiban. Édesanyja példáját követve 1987. júniusában szerezte gyermekápolói-, majd 1992-ben intenzív terápiás szakápolói szakképesítését, melyet 2004-ben diplomás ápoló szakon, főiskolai végzettséggel egészített ki. Ezt követően 2019-ben egészségügyi gyakorlatvezető szakképzésben részesült. 36 éve a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályán dolgozik és a Gyermekonkológiai részleget is magába foglaló Gyermek "A" osztályt 14 éve, részlegvezető diplomás ápolóként irányítja. Szakmai munkájára jellemező a precizitás, pontosság, empátia, jó kommunikációs- és problémamegoldó készség, a tolerancia és a határtalan terhelhetőség. Mindig biztat mindannyiónkat, kedves és jóhangulatot teremt az osztályon. A szülőkkel megértő, a gyermekekkel igaszságos és következetes. Nekünk, kollégáinak szükségünk van a mindig jelenlevő szeretetére, kedvességére, humorára, elismerésére. Katival keveseknek van konfliktusa, mert rendelkezik azzal az emberi erénnyel, amivel a világban csak nagyon kevesen: mindig mindenkit meghallgat, meg is hall és képes elfogadni mások véleményét. Áldozatos munkáját mi sem fémjelzi jobban, minthogy a mindennap küzdelmein túl 2008 óta, az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnökségi tagjaként is tevékenykedik.



Drága Kati! Köszönjük az eddigi munkádat. Reméljük még sokáig dolgozhatunk veled együtt erőben, egészségben és jókedvben. Az életben pedig sok boldogságot kívánunk családod és barátaid körében. Büszkék vagyunk Rád! Isten éltessen sokáig!

Facebook